Vooral onder jongeren is dit erg afgenomen. Boeken lezen. Maar boeken lezen kan erg goed zijn voor u! In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over waarom lezen goed is en wat de voordelen er van zijn. Lees dus gerust door!

Waarom boeken lezen?

Om te beginnen is het bewezen dat door het lezen van een goed boek of dit nou een thriller, roman of iets anders is, het stress verminderd. Het geeft afleiding van alle drukte om je heen en geeft dus een moment van ontspanning. Naast de ontspanning vergaart u meer kennis door middel van het lezen. Dit geeft u meer kans bij het oplossen van problemen en/of dilemma’s. Ook wordt uw woordenschat groter, dit sluit aan bij het vergroten van uw kennis, door het lezen van moeilijke woorden, andere woorden en nettere woorden voor bepaalde woorden. Dit kan u voordeel geven in uw dagelijks leven zoals bij uw werk.

Door lezen traint u ook het geheugen. U moet van alles onthouden om het volledige verhaal te blijven begrijpen. Hoofdpersonen, achtergronden, ervaringen van die personages en allemaal andere informatie. Hiermee train je dus onbewust en zonder veel moeite uw korte termijn geheugen. Daarnaast traint u uw analytische capaciteiten. Bij sommige boeken kunt u halverwege het verhaal als de juiste persoon aanduiden die de moord heeft gepleegd. Oké, om eerlijk te zijn is dit bij sommige boeken ook niet al te moeilijk, maar onderschat u uw vaardigheden niet! Door de juiste verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen lost u dit allemaal op!

Als laatste, is dit voor alle schrijvers en mensen die blogs of andere artikelen schrijven. Door lezen ontwikkelt u ook uw schrijfvermogen. Naast dat u woordenschat groter wordt, ziet u ook hoe de verschillende professionele schrijvers te werk gaan en kunt u hier bewust maar ook onbewust erg veel van leren. Naast dat het u wellicht leerpunten geeft, kan het ook een bron van informatie en inspiratie voor u zijn. U kunt vraagstukken, verhalen of onderwerpen als inspiratie gebruiken voor uw eigen blogs, schijfteksten of artikelen.