Bereid je voor op je bevalling

Een bevalling is een intens gebeuren. Bij een eerste bevalling weet je niet wat je te wachten staat. Je hebt zoveel vragen en je bent onzeker. Die onzekerheid is er zeker ook als het niet je eerste bevalling is. Ideaal is het om tijdens je bevalling iemand aan je zijde te hebben die je kan vertrouwen en die je rustig door de bevalling gidst. Dit is exact waarom je voor een doula kiest.

Voor, tijdens en na de bevalling

Een doula is een ervaren vrouw die je niet alleen vertrouwen geeft tijdens de bevalling, maar je ook nog eens ondersteunt tijdens de zwangerschap. Ze werkt niet als vervanging van je partner, maar vervolledigt het team. Tijdens een kennismakingsgesprek maak jij duidelijk wat je wensen zijn. Je geeft aan hoe jij de bevalling ziet en waar je bang voor bent. Je zal informatie krijgen over de werking van hormonen en het geboorteproces. Ze zal je duidelijk maken welke keuzes je kan maken en wat ze exact inhouden. Verder bereiden doula’s je niet alleen voor op de bevalling, ze zullen ook aan je zijde blijven tijdens het geboorteproces. Is het nu aan je zijde of eerder wat op de achtergrond, ze staan je bij daar waar jij hen nodig hebt.

Een vlotte bevalling

Het is bewezen dat de constante aanwezigheid van een vertrouwensperson de bevalhormonen sneller laten stromen en dat je bevalling vlotter zal verlopen. Het grote voordeel van doula’s is dat ze je helpen om te bevallen zoals jij dat in gedachten hebt. Je zal bewuste keuzes kunnen maken waardoor je zelfvertrouwen zal groeien. Dit zelfvertrouwen is van groot belang tijdens een bevalling. Veel vrouwen houden zich vast aan angst. Door de uitgebreide voorbereiding zal deze angst omgezet worden in vertrouwen. Hoe meer vertrouwen, hoe meer kan op een bevalling zoals jij die voor ogen hebt.

Rust en kalmte

Vind nu een doula in Utrecht die je helpt om met vertrouwen aan de bevalling te beginnen. Ze zal zorgen voor motivatie en positiviteit in eender welk Utrechts ziekenhuis. Door haar kennis en ervaring zal iedereen zich op zijn rol kunnen focussen. Je partner kan zich volledig op jou richten, de verloskundige hoeft zich alleen maar met het technische deel bezig te houden en jij, jij kan je rustig focussen op jezelf en je baby.