Zomerjassen zijn over het algemeen wat makkelijker te dragen en combineren dan een winterjas. Waar de dames in de winter lopen met Michelin achtige taferelen is menig vrouw een ware fashionista als de zomer aanbreekt. Maar met kids die om je heen rennen is een mooie, trendy jas prachtig maar praktisch is de jas vaak niet. Toch zijn er trendy zomerjassen voor dames die ook nog eens handig zijn.

1. De classy trenchcoat, dé zomerjas voor dames

De tijdloze trenchcoat blijft een ware musthave voor alle dames in Nederland. Deze zomerjas accentueert niet alleen de ceintuur om de middel de mooie vormen van de vrouw, maar ook zal een waterdicht exemplaar je beschermen tegen de regen. Erg fijn wanneer je op het schoolplein staat te wachten tot het kroost naar buiten komt en het komt met bakken uit de lucht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zakken! Daar kun je natuurlijk elk snoeppapiertje en zakdoekje dat de kinderen bij je dumpen in kwijt!

2. Het veelzijdige spijkerjasje dat voor elke dame kan

Het spijkerjasje is en blijft een zomerjasje die de meeste dames wel in hun kast hebben hangen. Staat bij vrijwel alles in je kast en is vaak ook makkelijk om los mee te nemen met een dagje uit als het weer wisselvallig dreigt te zijn. Ook als het jasje versleten raakt, niet erg, alleen maar trendy!

3. De zomer parka, winddicht en lekker luchtig

Een mooie lange, wat stoerdere versie van de trenchcoat is de beste omschrijving voor deze zomerjas voor de dames. Vaak vind je deze jassen met een trekkoord in de taille en kan je deze tailleren zo strak als je mooi vindt. Het fijne aan deze zomerjas is dat deze vaak waterdicht is maar wel dun en luchtig. Zo kun je ook in Nederland tijdens vieze, benauwde buitjes alsnog droog en koel de buitenlucht in!