Het coronavirus is nog steeds onder ons. Voor kinderen is dit ook een hele rare periode. Afhankelijk van de leeftijd begrijpen ze misschien wel wat er aan de hand is, maar dat maakt het niet gemakkelijker. Gelukkig heeft de overheid bepaald dat kinderen tot en met 12 jaar gewoon samen mogen komen zonder afstand van elkaar te houden. Dit betekent dat je gewoon een kinderfeestje kunt geven wanneer je kleintje jarig is! Met wat improvisatie wellicht omdat veel nog gesloten is, wordt het zo alsnog een leuke dag. Dus trek het speelgoed maar uit de kast, want dit zijn een aantal leuke dingen om te organiseren voor het kinderfeestje van je kind.

Speurtocht

Gelukkig is de lente in aantocht, want dit betekent dat we weer van de zon kunnen gaan genieten. Zoveel kinderen in je huis voelt nu misschien wat minder prettig, dus buiten activiteiten zijn nu uitermate geschikt. Een zelf uitgezette speurtocht is bijvoorbeeld een hartstikke leuke activiteit. Dit hoeft helemaal niet zoveel voorbereidingstijd te kosten. Maak bijvoorbeeld enveloppen met nummers, in elke envelop zit dan een aanwijzing met de route. Aan het einde van de route zorg je dan dat iemand de kinderen opwacht met een presentje.

Spellen toernooi

Kinderen zijn competitief en houden van spelletjes. Maak er daarom een toernooi van! Hang aan de muur een groot scorebord waarop je bijhoudt wie welk spelletje gewonnen heeft. Spelletjes kunnen bijvoorbeeld buitenspeelgoed bevatten, wie kan er bijvoorbeeld het vaakst een bal hooghouden? Of ouderwets spijkerpoepen is ook gemakkelijk te organiseren. Je kunt het zo groot maken als je zelf wil.

Knutselmiddag

Is het buiten slecht weer of houdt je kind meer van creatief bezig zijn? Dan kan je misschien wel een knutsel feestje geven. Vooraf zorg je dat de tafel volledig is beschermd met een tafelkleed of folie. Haal de knutselspullen erbij of koop eventueel wat extra spulletjes bij. Je kunt de kinderen natuurlijk helemaal zelf aan de slag laten gaan, maar het is ook zeker leuk om hetzelfde te maken. Jij begeleidt ze zodat ze aan het einde van de middag met een kunstwerkje naar huis gaan.

Natuurlijk moet je bij al deze activiteiten rekening houden met de coronamaatregelen. Houdt dus afstand wanneer ouders hun kind komen ophalen en laat niet onnodig mensen binnen in huis.