Kurio Tablet: een speelgoed tablet voor kinderen!

Ben je het ook zat dat je jouw eigen tablet elke keer moet afstaan aan je kroost? Dan is de Kurio speelgoed tablet echt iets voor jullie! Deze tablet is namelijk speciaal ontworpen voor kinderen. Zo kun je gewoon uw eigen tablet voor jezelf houden en hoef je je ook geen zorgen te maken of je kinderen worden blootgesteld aan de gevaren van het internet en social media. Interessant? Lees dan vooral verder.

Een speelgoed tablet dat wél echt is!

Bij de woorden ‘speelgoed tablet’ verwacht je misschien iets dat op een tablet lijkt maar dat niet is. De kurio tablet is dat echter niet. Deze is net zo echt als een iPad of Samsung tablet. En er zit net zo goed technologie in verwerkt dat ervoor zorgt dat de speelgoed tablet voor flink wat entertainment kan zorgen. Anders dan bij een gewone tablet, wordt de tablet geleverd met een berg aan gratis apps waarmee jouw kids urenlang speelplezier hebben. Ook educatieve apps zijn inbegrepen. Zo kunt jouw kind op een leuke manier leren met de speelgoed tablet van Kurio.

Veilig en beschermd het internet op voor jouw kids!

Met de speelgoed tablet van Kurio, hoef je als ouders zich geen zorgen meer te maken of je dochter of zoon iets ziet dat schadelijk kan zijn voor hem of haar. Door de bescherming die op het internet zit, is dit te voorkomen. Kurio runt dagelijks een filter zodat jouw kind geen ongewenste dingen ziet. Ook wel fijn dat je niet constant hoeft te controleren wat je kindje doet wanneer ze op een tablet zitten.

De speelgoedtablet is zelfs knoeiproof en de meeste modellen zijn valproof door de beschermrand. Met alle accessoires die je los kunt aanschaffen kan je de speelgoed tablet van Kurio nog meer aanpassen naar de wensen van de kids!

De mooiste én meest praktische zomerjassen voor dames

Zomerjassen zijn over het algemeen wat makkelijker te dragen en combineren dan een winterjas. Waar de dames in de winter lopen met Michelin achtige taferelen is menig vrouw een ware fashionista als de zomer aanbreekt. Maar met kids die om je heen rennen is een mooie, trendy jas prachtig maar praktisch is de jas vaak niet. Toch zijn er trendy zomerjassen voor dames die ook nog eens handig zijn.

1. De classy trenchcoat, dé zomerjas voor dames

De tijdloze trenchcoat blijft een ware musthave voor alle dames in Nederland. Deze zomerjas accentueert niet alleen de ceintuur om de middel de mooie vormen van de vrouw, maar ook zal een waterdicht exemplaar je beschermen tegen de regen. Erg fijn wanneer je op het schoolplein staat te wachten tot het kroost naar buiten komt en het komt met bakken uit de lucht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zakken! Daar kun je natuurlijk elk snoeppapiertje en zakdoekje dat de kinderen bij je dumpen in kwijt!

2. Het veelzijdige spijkerjasje dat voor elke dame kan

Het spijkerjasje is en blijft een zomerjasje die de meeste dames wel in hun kast hebben hangen. Staat bij vrijwel alles in je kast en is vaak ook makkelijk om los mee te nemen met een dagje uit als het weer wisselvallig dreigt te zijn. Ook als het jasje versleten raakt, niet erg, alleen maar trendy!

3. De zomer parka, winddicht en lekker luchtig

Een mooie lange, wat stoerdere versie van de trenchcoat is de beste omschrijving voor deze zomerjas voor de dames. Vaak vind je deze jassen met een trekkoord in de taille en kan je deze tailleren zo strak als je mooi vindt. Het fijne aan deze zomerjas is dat deze vaak waterdicht is maar wel dun en luchtig. Zo kun je ook in Nederland tijdens vieze, benauwde buitjes alsnog droog en koel de buitenlucht in!

Een doula voor een vlotte droombevalling

Bereid je voor op je bevalling

Een bevalling is een intens gebeuren. Bij een eerste bevalling weet je niet wat je te wachten staat. Je hebt zoveel vragen en je bent onzeker. Die onzekerheid is er zeker ook als het niet je eerste bevalling is. Ideaal is het om tijdens je bevalling iemand aan je zijde te hebben die je kan vertrouwen en die je rustig door de bevalling gidst. Dit is exact waarom je voor een doula kiest.

Voor, tijdens en na de bevalling

Een doula is een ervaren vrouw die je niet alleen vertrouwen geeft tijdens de bevalling, maar je ook nog eens ondersteunt tijdens de zwangerschap. Ze werkt niet als vervanging van je partner, maar vervolledigt het team. Tijdens een kennismakingsgesprek maak jij duidelijk wat je wensen zijn. Je geeft aan hoe jij de bevalling ziet en waar je bang voor bent. Je zal informatie krijgen over de werking van hormonen en het geboorteproces. Ze zal je duidelijk maken welke keuzes je kan maken en wat ze exact inhouden. Verder bereiden doula’s je niet alleen voor op de bevalling, ze zullen ook aan je zijde blijven tijdens het geboorteproces. Is het nu aan je zijde of eerder wat op de achtergrond, ze staan je bij daar waar jij hen nodig hebt.

Een vlotte bevalling

Het is bewezen dat de constante aanwezigheid van een vertrouwensperson de bevalhormonen sneller laten stromen en dat je bevalling vlotter zal verlopen. Het grote voordeel van doula’s is dat ze je helpen om te bevallen zoals jij dat in gedachten hebt. Je zal bewuste keuzes kunnen maken waardoor je zelfvertrouwen zal groeien. Dit zelfvertrouwen is van groot belang tijdens een bevalling. Veel vrouwen houden zich vast aan angst. Door de uitgebreide voorbereiding zal deze angst omgezet worden in vertrouwen. Hoe meer vertrouwen, hoe meer kan op een bevalling zoals jij die voor ogen hebt.

Rust en kalmte

Vind nu een doula in Utrecht die je helpt om met vertrouwen aan de bevalling te beginnen. Ze zal zorgen voor motivatie en positiviteit in eender welk Utrechts ziekenhuis. Door haar kennis en ervaring zal iedereen zich op zijn rol kunnen focussen. Je partner kan zich volledig op jou richten, de verloskundige hoeft zich alleen maar met het technische deel bezig te houden en jij, jij kan je rustig focussen op jezelf en je baby.

Wanneer gaat mijn kind naar de kinderopvang?

Voor nieuwe ouders is het altijd lastig om te bepalen wanneer ze hun pasgeboren kindje naar de kinderopvang in Breda kunnen brengen. Dit is dan ook een dilemma waar meerdere ouders tegenaan lopen wanneer ze zelf weer aan het werk moeten. Moet de moeder nog een paar maanden langer thuis blijven? Wil de vader een paar vakantiedagen opnemen? Kan ik mijn kindje na de verlofperiode al naar de opvang brengen? Dit zijn vragen die bij de kersverse ouders opkomen.

Vanaf wanneer is het wettelijk mogelijk?

De baby mag in principe naar de kinderopvang worden gebracht vanaf zijn of haar zesde week. Vaak wordt dit echter pas gedaan wanneer de zwangerschapsverlof periode afloopt. Dit is drie maanden na de geboorte van de baby. Als je je baby aanmeld voor de kinderopvang spreek je een datum af met de desbetreffende begeleidster. De opvang zoekt later contact met je op voor de definitieve afspraken. Zo kan je dan afspreken wanneer je je baby voor het eerst heen brengt om te wennen.

Professionals

Het is lastig voor nieuwe ouders om hun baby af te geven bij een kinderopvang. Vaak wordt de pijn verzacht door het feit dat er pedagogische professionals werken bij een kinderopvang. Deze professionals behandelen je baby net zoals bij jou in huis en houden hem of haar precies in het ritme te houden. Ook werken ze met een vaste personeelsgroep waardoor je baby gewend raakt aan dezelfde mensen. Dit is erg bevorderlijk voor de vertrouwdheid van de baby.

Goed voor de ontwikkeling van je baby

Veel onderzoeken wijzen uit dat het enorm goed is voor kinderen om naar de opvang te gaan, zelfs als ze op jonge leeftijd gaan. Hierdoor worden kinderen namelijk socialer en leren ze hoe ze samen moeten werken. Ook is het goed voor de taalontwikkeling. In een kinderdagverblijf kunnen kinderen vanaf 0 jaar zich enorm ontwikkelen en veel leren.
Wat wel cruciaal is voor de ontwikkeling van een kind is stabiliteit. Je moet je kinderen niet de ene dag naar een gastouder laten gaan en een andere dag naar een kinderopvang. Hierdoor krijgt een kind geen rust en regelmaat.

Hoe vaak moet een kind naar de opvang?

Het is aangeraden om een middenweg te vinden in het brengen van een kind naar een kinderdagverblijf. Je baby elke dag naar de kinderdagverblijf brengen is te veel, daardoor hecht het kind niet meer aan de ouders. Echter wanneer je het kind maar één dag naar de opvang brengt, zal het nooit echt goed aan de leiders en andere kinderen kunnen wennen dus dat is te weinig. Er wordt aangeraden om je kind van 2 tot 4 dagen naar de kinderdagverblijf te brengen. Daardoor hecht het kind goed aan jou en de leiders waardoor er een mooi evenwicht tot stand komt.

Manieren om afval te verminderen en de planeet te helpen

Goed zorgen voor onze planeet is enorm belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik maken van groene stroom zoals bijvoorbeeld zonne energie of windenergie. Of je nu goed op weg bent naar een groene en gezonde levensstijl of net begint met het veranderen van een natuurlijker leven, er zijn veel eenvoudige veranderingen die je kunt aanbrengen om het aantal vuilniszakken dat je uitvoert via de achterdeur naar het afval te verminderen elke week.

Lees deze tips voor het verminderen van afval en kijk hoeveel u meteen kunt gaan implementeren. Houd uw afvalproductie bij en kijk hoe laag u kunt gaan! Laat dan een reactie achter met je zero waste-overwinningen en wat voor jou heeft gewerkt, zodat we allemaal van elkaar kunnen leren!

1. koop herbruikbaar, geen wegwerp

Investeer in duurzame, herbruikbare producten in plaats van verkwistende wegwerpartikelen.

 • Microvezeldoeken of katoenen doeken in plaats van papieren handdoeken en wegwerpdoekjes. (Hier zijn enkele van mijn favoriete herbruikbare keukenproducten en alternatieven voor plasticfolie.)
 • Een glazen rietje of roestvrijstalen rietje in plaats van eenmalig te gebruiken plastic rietje.
 • Herbruikbare lunchcontainers en snackzakken in plaats van plastic zakjes.
 • Oplaadbare batterijen in plaats van traditioneel.
 • Herbruikbaar servies en bestek in plaats van het wegwerptype.
 • Kies biologisch afbreekbare bamboetandenborstels in plaats van plastic.

2. koop producten met minder verpakkingen

Verminder de hoeveelheid verpakkingsafval die u weggooit door het simpelweg niet mee naar huis te nemen.

 • Vermijd voedsel dat wordt verkocht in grote plastic schelpjes. Er is meestal een alternatieve manier om hetzelfde product met minder verpakking te kopen.
 • Zoek naar geconcentreerde versies van schoonmaakproducten die in kleinere flessen worden geleverd.
 • Vergeet al die minipakketten met snacks die je in de winkel ziet. Koop een grote doos of tas en stuur deze naar school in herbruikbare snackzakken.
 • Maak zelf schoonmaakproducten en zelfgemaakte schoonheidsproducten in plaats van nieuwe te kopen.
 • Koop vlees verpakt in slagerpapier in plaats van verpakt op niet-recycleerbare piepschuimtrays.
 • Koop zeep zonder verpakking eromheen

3. vul het bij.

 • Vul een oude container in plaats van een nieuwe te kopen.
 • Koop voedsel uit de bulkbakken door potten of zakken van huis mee te nemen om te vullen met noten, bonen, meel, granola en meer.
 • Betaal een aanbetaling op een glazen melkkannetje en breng het terug om opnieuw gevuld te worden als je klaar bent.
 • Koop schoonmaakproducten die hervulbaar zijn, zoals Grove Collaborative of My Green Fills.
 • Zoek naar hervulbare schoonheidsproducten zoals shampoo, lotion of vloeibare zeep bij uw plaatselijke coöperatie of natuurvoedingswinkel.
 • Vul inktpatronen bij in plaats van nieuw te kopen.

4. (bijna) alles is multifunctioneel

 • Gebruik iets dat je al hebt in plaats van iets nieuws voor de klus te kopen.
 • Oude t-shirts en handdoeken worden absorberende lappen.
 • Plastic yoghurtbekers zijn ideaal voor het vasthouden van kleurpotloden, penselen, spijkers, enz …
 • Bewaar schoenendozen om oude papieren of favoriete souvenirs in op te bergen.
 • Eierdozen zijn perfect voor het scheiden van knutselspullen.

Goede kraamzorg, goede start

Je hebt je er negen maanden lang op verheugd en dan is het moment eindelijk daar: je kindje dient zich aan en de kraamweken gaan beginnen. Hoera! Toch kan de kraamtijd ook behoorlijk wat stress en onzekerheid met zich meebrengen. Gelukkig kan goede kraamzorg vaak een heleboel spanning en vragen wegnemen en zorgen voor een zo prettig mogelijke start van een nieuw leven.

Rust

Als je pas bevallen bent, ‘s nachts wakker gehouden wordt door je kindje en veel kraambezoek krijgt, kan dat best vermoeiend zijn. De kraamverzorgende kan je helpen rust te creëren. Ze kan je informatie geven over het ritme van de baby en hoe je de dagindeling daarop kunt aanpassen. Ook helpt hij of zij bij huishoudelijke taken en de opvang van eventuele andere kinderen. Zo hebben jij en je partner alle tijd om jullie nieuwe gezinslid te leren kennen en, natuurlijk, eindeloos te bewonderen.

Bron van kennis

In de eerste week van het leven van je baby kun je veel vragen hebben en onzeker zijn. Hoe slaapt je kind het veiligst? Huilt het te veel? Heeft de kleine wel een normale kleur? En hoeveel bloedverlies is nu eigenlijk normaal na een bevalling?

De kraamverzorgende houdt jou en je baby goed in de gaten. Ze weet waar ze op moet letten en wat ze moet doen als er problemen zijn. Ze is een bron van kennis en ervaring en kan je dus veel advies geven over zaken als voeding, slapen en veiligheid.

Iedere bevalling en ieder kind is anders, dus ook als je al andere kinderen hebt, kan het erg fijn zijn om gebruik te maken van haar uitgebreide ervaring. Goede kraamzorg kan helpen om met een gerust gevoel en zoveel mogelijk zelfvertrouwen te beginnen aan de verzorging en opvoeding van dit kind.

Kortom: of het nu je eerste of je vierde kindje is en of je zwangerschap en kraamtijd vlekkeloos of spannend zijn; goede kraamzorg kan zorgen voor rust en zelfvertrouwen. Zo wordt de best mogelijke start gemaakt van een nieuw en hopelijk lang, liefdevol en gelukkig leven.

Waarom is kraamzorg toch zo belangrijk?

Het krijgen van een kind is een mooie, maar ook stressvolle periode. Van de maandenlange voorbereiding tot het moment dat je met je baby eindelijk weer thuis bent. Er komt een hoop bij kijken en er moet veel geregeld worden. Het zorgen voor je kind is nu het allerbelangrijkste in de wereld geworden.

Als beginnende ouder is het maar al te fijn om hierin hulp te krijgen. Het is namelijk de eerste keer en ondanks dat je elk babyboekje ter wereld gelezen hebt, komt er veel op je af. Kraamzorg helpt je hierbij. Zij zorgen ervoor dat je na de bevalling hulp in huis krijgt. Maar waarom is de kraamzorg toch zo belangrijk? Lees gauw verder, dan leggen wij het uit.

Het verzorgen van je baby


Alles is nieuw en je wilt het gelijk goed doen. Niet zo gek, het gaat immers om je eigen kind. Het is daarom des te belangrijker dat je hierbij goede hulp ontvangt. De kraamzorg laat je alle ins en outs zien van het verzorgen van jouw baby. Van het vasthouden van je baby tot luiers verschonen en aankleden. Alles komt aan bod en wordt haarfijn uitgelegd.

Eventjes een beetje rust


Tijdens en na de bevalling komt er zo ontzettend veel op je af, dat je waarschijnlijk bekaf bent. De kans is groot dat je familie en vrienden ook nog eens vrijwel direct op de stoep staan. Natuurlijk wil je iedereen gelijk ontvangen, maar je wilt ook goed kunnen zorgen voor je kind en alle taken eromheen. De kraamzorg zorgt ervoor dat jij eventjes op adem kan komen, tussen alle hectiek door.

Kraamzorg houdt je huis netjes


Wellicht heb je weleens gehoord dat de kraamzorg geen huishoudsters zijn. Dit is natuurlijk waar. Het is niet de bedoeling dat het emmertje voor het dweilen al klaar staat wanneer de kraamzorg binnenloopt. Maar de kraamzorg is er zeker wel voor huishoudelijke taken, zoals het verschonen van de bedden, stofzuigen of de was.

De kraamzorg is dus ontzettend belangrijk om je even wat ademruimte te geven zo vlak na een bevalling. Zodat jij en je partner optimaal kunnen genieten van jullie nieuwe aanwinst in de familie.

Bron: https://www.kraamzorgxl.nl/

Het voorkomen van gehoorbeschadiging bij je kinderen

De oren van kinderen zijn nog heel fragiel. Ze kunnen gemakkelijker gehoorbeschadiging oplopen dan volwassenen. Daarom is het belangrijk steeds de oren van kinderen te beschermen als ze aan geluid worden blootgesteld.

Gehoorschade voorkomen

Tot 80 decibel is geluid nog wel veilig, maar je mag er ook niet meer dan 8 uur per dag aan worden blootgesteld.De pijngrens ligt rond de 100 decibel. Dan kan het schade toebrengen aan je oren. Acute schade kan ontstaan door een geluid harder dan 140 decibel.

 • Bij het beluisteren van muziek het geluid niet te hoog draaien.
 • Niet te dicht bij luidsprekers of boxen staan.
 • (Mee)roken kan een mindere bloedtoevoer naar je gehoorgang brengen waardoor je op lange termijn ook minder zal horen.
 • Sommige medicijnen brengen gehoorverlies met zich mee.
 • Gezonde voeding die bestaat uit veel antioxidanten en goede vetten zorgen voor bescherming van het oor.

Gehoorbescherming voor kinderen?

Hoe kan je de oren van je kinderen beschermen tegen de geluiden van buitenaf en lawaai?

Types om de oren te beschermen:

Oordopjes speciaal voor kinderen: deze oordopjes zorgen ervoor dat de gehoorgang en trommelvlies beschermt wordt door het lawaai te dempen. Niet zo eenvoudig te gebruiken bij heel kleine kinderen dan ben je beter met een hoofdtelefoon om de oren te beschermen.

Zoals een hoofdtelefoon kapjes om de oren te beschermen:

Deze hoofdtelefoon – beschermer is het beste voor heel kleine kinderen. Deze beschermt het gehele oor tegen het lawaai. Ze zijn ook gemakkelijk op het hoofd van het kind te plaatsen

Wat als er gehoorbeschadiging is bij jouw kinderen

Vermoed je gehoorbeschadiging bij één van je kinderen, ga dan snel bij een audicien langs of doe even een online gehoortest om zeker alles uit te sluiten. Een gehoortest online is gemakkelijk en snel te doen om onmiddellijk gehoorbeschadiging uit te sluiten. Alhoewel om heel zeker te zijn, ga je best nadien even langs bij een audicien.

Zo help je je kind bij het verwerken van de scheiding

Een scheiding heeft nou eenmaal veel invloed op een kind. Na een scheiding kan een kind te maken krijgen met allerlei problemen. Dit kunnen psychische problemen zijn, zoals angstgevoelens, maar ook gedragsproblemen, problemen op school of problemen met vriendjes en vriendinnetjes. De kans op deze problemen is vele malen groter bij kinderen van gescheiden ouders dan bij kinderen van wie de ouders nog bij elkaar zijn. Natuurlijk wil je dat jouw kind de scheiding zo goed mogelijk doorkomt en hier zo weinig mogelijk negativiteit van ondervindt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kind te helpen bij het verwerken van de scheiding. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Luister naar je kind en leef je in

Ten eerste is het heel belangrijk om goed naar je kind te luisteren. Misschien denk je dat dit niet zo is, maar kinderen worden graag betrokken in het proces van de scheiding. Dus je kunt gerust aan je kind vragen of hij of zij nog vragen heeft, kinderen blijven hier namelijk vaak mee rond lopen. Vraag ook naar de beleving van je kind en luister goed naar het antwoord. Zo kun je je namelijk inleven in de situatie van je kind, en snap je welke zorgen er ontstaan bij hem of haar. Misschien kun je een aantal zorgen zelfs wegnemen. Als je je inleeft in de belevingswereld van je kind, kan dit hem of haar zeker helpen. Misschien maakt je kind zich wel zorgen over speelgoed of een huisdier. Een kind kan heel anders denken dan jij, dus probeer goed te luisteren en je in te leven in je kind.

Praat met respect over elkaar en werk samen

Een ander ontzettend belangrijk punt is de samenwerking tussen jou en je ex-partner. Maak dus goede afspraken, werk goed samen, maak nooit ruzie waar de kinderen bij zijn en ga respectvol met elkaar om. Dit helpt je kind om erop te vertrouwen dat jullie allebei nog goede ouders kunnen zijn, wat een gevoel van veiligheid geeft. Ook is het ontzettend fijn voor het kind als hij of zij gewoon kan vertellen wat voor leuks er in het weekend is gebeurd bij je ex-partner. Je geeft je kind zo het gevoel dat het van beide ouders mag houden. Als je het lastig vindt om respectvol om te gaan met je partner, kan een scheidingsadviseur je hierbij helpen. Een scheidingsadviseur zoekt namelijk samen met jullie naar oplossingen, in plaats van jullie lijnrecht tegenover elkaar te zetten.

Geef duidelijkheid aan je kind

Duidelijkheid is ook een belangrijk aspect bij een scheiding. Wees open en eerlijk, maar houd hierbij wel rekening met de leeftijd van het kind. Vertel wat er verder gaat gebeuren, hoe dingen geregeld worden en over welke dingen je nog niet helemaal uit bent. Dit helpt je kind om te snappen waar het aan toe is.

« Older posts