Een babyshower is hartstikke leuk voor de aanstaande moeder. Tijdens deze gezellige middag wordt ze even helemaal in het zonnetje gezet en is ze omringd door al haar beste vriendinnen en familie. Ben jij de vriendin die de babyshower gaat organiseren? Dan kun je vast wel een aantal tips gebruiken. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

Planning

Meestal wordt de babyshower rond de dertigste week van de zwangerschap gehouden. Op dit moment zit de aanstaande moeder namelijk al wat verder in de zwangerschap en is ze toch nog helemaal fit. Een bijkomend voordeel is dat ze waarschijnlijk het geslacht van het kindje al weet. Dit is heel handig voor het bedenken van het thema voor de babyshower of voor het uitzoeken van de cadeaus. Bij het organiseren van de babyshower is het belangrijk om de gasten op tijd uit te nodigen. Voor contactgegevens van vriendinnen kun je eventueel de hulp inschakelen van de aanstaande vader.

Thema versiering geslacht van de baby

Ook kan het heel leuk zijn om een thema te kiezen voor de babyshower. Weet de aanstaande moeder het geslacht van het kindje al? Dan kun je natuurlijk roze of blauw als thema kiezen. En weet ze het geslacht nog niet? Dan is het ook heel mooi om bijvoorbeeld voor zwart met wit te gaan. Of je kunt ervoor kiezen om samen een prachtig cadeau te geven aan de aanstaande moeder, namelijk een pretecho met geslachtsbepaling bij Pretecho&zo. Ook kun je kiezen voor een tropisch thema in de zomer of een sneeuwwit thema in de winter. Hier pas je natuurlijk de versiering, slingers en ballonnen op aan!

Hapjes en drankjes

Natuurlijk moeten er ook voldoende hapjes en drankjes zijn op de babyshower. Bak bijvoorbeeld een heerlijke taart of losse muffins. Ook kun je aan alle gasten vragen of iedereen wat lekkers meeneemt. Zo ontstaat er een heel buffet!

Spelletjes

Bij een babyshower horen natuurlijk ook leuke spelletjes! Zo kun je kiezen voor luier ruiken, babyfles drinken of gewoon een rompertje versieren. Er zijn ontzettend veel leuke oud Hollandse spelletjes te vinden op internet, dus ga eens lekker op zoek. Zo zorg je voor een geslaagde middag vol plezier!