Kun je haast niet wachten om het geslacht van je baby te weten te komen? Als je het geslacht van je baby zo snel mogelijk wil weten, is het ontzettend leuk om te kiezen voor een pretecho met geslachtsbepaling. Als je hiervoor kiest, weet je het geslacht al een stuk eerder dan wanneer je moet wachten op de medische echo. Bovendien is het veel leuker om het geslacht te weten te komen in een gezellige, warme omgeving dan in het ziekenhuis. Tijdens een pretecho krijg je namelijk uitgebreid de tijd om naar je kindje te kijken en wordt er uitleg gegeven over de verschillende organen.Wil je graag wat meer informatie over een pretecho met geslachtsbepaling? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wanneer pretecho met geslachtsbepaling?

Een pretecho met geslachtsbepaling bij Pretecho&zo kun je al laten maken vanaf 13 weken zwangerschap. Dit is een stuk sneller dan de medische echo, die pas plaatsvindt na 20 weken zwangerschap. Zo hoef je dus veel minder lang te wachten! Als je een pretecho laat maken met 13 tot 14 weken zwangerschap is er wel een hele kleine kans dat het geslacht nog niet goed bepaald kan worden. Deze kans is maar 2%, en bovendien mag je bij Pretecho&zo gewoon kosteloos terugkomen! Kom je met 14 tot 15 weken zwangerschap? Dan kan het geslacht bijna altijd worden bepaald. En met 15 tot 16 weken lukt dit zelfs altijd.

Hoe betrouwbaar is een pretecho met geslachtsbepaling?

Het geslacht van je baby is met een redelijke zekerheid vast te stellen, maar dan moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Je moet namelijk echt 13+0 weken zwanger zijn, en niet 12+6. Dit wordt berekend aan de hand van de uitgerekende datum van de termijnecho, en niet aan de hand van je laatste menstruatie. Als je aan deze voorwaarden voldoet, mag je gewoon kosteloos terugkomen bij Pretecho&zo als het geslacht niet bepaald kan worden. Ook moet je je altijd wel realiseren dat er een hele kleine kans is dat de geslachtsbepaling niet betrouwbaar is. Bij een zwangerschap van 13 tot 14 weken is deze kans 0,5% en na de 14 weken gaat de betrouwbaarheid omhoog. Als je eerder een geslachtsbepaling wil, kan dit niet met zekerheid worden gedaan. Je kunt dan een geslachtsbepaling doen aan de hand van de NUB theorie, maar deze is maar voor 75% betrouwbaar.

Waar kun je een pretecho met geslachtsbepaling laten maken?

Er zijn verschillende praktijken waar je een pretecho met geslachtsbepaling kan laten maken. Pretecho&zo heeft als voordeel dat je kosteloos mag terugkomen als het geslacht nog niet bepaald kan worden (mits je aan de voorwaarden voldoet). Bovendien wordt de echo uitgevoerd door specialisten, waardoor je allerlei vragen kan stellen tijdens de echo. De pretecho vindt plaats in een gezellige en ontspannen sfeer en je kunt dus optimaal genieten van mooie beelden van je baby.