Je ontkomt er bijna niet meer aan, de technologie. En dat geldt ook voor wanneer jij een kind opvoed. Kinderen krijgen al snel een tablet in hun hand gedrukt om een spelletje te spelen. Het is alleen wel algemeen bekend dat kinderen daardoor minder naar buiten gaan. Hoe kun jij er nou voor zorgen dat je kind niet meteen helemaal vast zit aan technologie? En hoe kun je dit op een goedkope manier doen? Misschien al gedacht aan een goedkope sim only? In dit artikel wordt er dieper op het gebruik de technologie en generatie Alpha in gegaan.

Verdeel de tijd

Kinderen komen minder snel buiten door de technologie van tegenwoordig. De reden hiervoor is dat er gemakkelijk online contact gelegd kan worden. Het is nu we zo dat de technologie niet alleen maar slecht is, want de technologie kan zeker helpen bij de opvoeding van een kind. Met de technologie van tegenwoordig ontwikkelen kinderen namelijk verschillende cognitieve vaardigheden.

Dit betekend niet dat het goed is voor een kind om de hele dag achter een scherm te zitten. Buiten spelen is namelijk ook goed voor je kind. Je kind is dan bezig met lichaamsbeweging en heeft tegelijkertijd ook sociale ontwikkeling.

Om deze reden is het belangrijk om de tijd die je kind per dag krijgt om te spelen met technologie en buiten te spelen ongeveer gelijk is. Tegenwoordig komt het vaak voor dat ze liever op hun tablet zitten. Maak dan de afspraak dat ze pas op de tablet mogen na een uur buitenspelen. Dit kan het buitenspelen ook stimuleren.

Maak de kosten niet te hoog

Het zou kunnen dat je kind de hele tijd jouw tablet of mobiel wilt gebruiken om spelletjes te spelen en dat jij dit liever niet hebt. In dat geval zou je kind een andere mogelijkheid moeten krijgen om zijn spelletjes te spelen. Laat je kind bijvoorbeeld gebruik maken van een oude tablet. Hier kun jij bijvoorbeeld een simkaart in doen, om er voor te zorgen dat je kind overal internet heeft. Kies dan voor een goedkope sim only